klik her for at læse om Nordsjælland Klassisk
Kontakt

Nordsjællands Antik og Møbelsnedkeri
Nordsjælland Klassisk

Løgelandsvej 27
DK-3200 Helsinge
Åben søndag mellem kl. 12-17 eller efter aftale

Mobil 40 30 80 68

Fax 48 79 43 04

Vi ses på Løgelandsvej 27

E-mail: info@nordsjaellands-antik.dk

Velkommen til Nordsjælland !

Nordsjællands Antik & Møbelsnedkeri har i dag udviklet sig til en specialforretning indenfor håndværk og restaurering af møbler.
Herudover laver vi langborde, vitrineskabe, reoler, radiatorskjulere, køkkener, baderumsmøbler, ja selv vinduer og døre i kernetræ. Vi påtager os næsten alle opgaver, i mindre målestok. Alt sammen efter mål. Vi kan tilbyde møbelpolstring af møbler fra rokoko til møbelklassikere, samt bemaling af møbler, så de kommer til at se antikke og slidte ud, i de farver som kunderne ønsker..

Vi restaurerer og polerer antikke og designermøbler. Vi afsyrer og glasblæser, ja vores netværk indenfor det gamle håndværk kender næsten ingen grænser.

Vi har eneforhandling her i Danmark af Gustavianske møbler (1760-1800). Vores leverandør har gennem de sidste 25 år opbygget sit eget snedkeri ude i Østen. Møblerne og træet har stået sin prøve. Håndværket er helt i top. Møblerne bliver lavet af massiv mahogny og bordpladerne i MDF. Møblerne fås i de originale farver perlegrå/hvid eller den farve som kunden vælger. Vi kan som noget nyt, nu også tilbyde, at kunderne kan få lavet møbler, efter mål, fra samme snedkeri.

Vi har fornylig indledt et samarbejde med firmaet Nordal. De sælger møbler, alverdens brugsting , interiør, lamper, tæpper m/m. Hele deres katalog samt priserne (som er meget fordelagtige), kan ses på vores hjemmeside.

Vi har været i gang i mere end 40 år nu, og vi tilstræber stadig, i al beskedenhed, at fremme og bevare de bedste dyder indenfor kvalitetshåndværket- til glæde for os selv og vores kunder.

Gennem de mange år, har jeg også virket som vurderingsekspert for private og forsikringsselskaber, og har ligeledes været part i mange indretningsopgaver.

Vi opkøber div. indbo, møbelklassikere, mahogny, fyrretræ, malerier, porcelæn, lamper, alle spændende og sjove ting.

Sluttelig vil jeg gøre opmærksom på, at vi sælger en giftfri olie, til møbler, beslag og kan tilbyder rep. af messing kobber, forsølvning og antikke ure. Rensning af malerier og rep af disse m/m. Vi kan således være behjælpelig med store som små opgaver, indenfor det antikke håndværk. Skulle nogen af vores kunder have behov for hjælp, indenfor vores felt, så har vi nu også fået et nyhedsbrev, hvor man kan kontakte os . Ser frem til et godt positivt samvirke.

Peter Rixen
Snedkermester

Firmaets historie

Jeg startede op i 1972 på Blågårds Plads i en lille forretning med 2 små lokaler. Jeg var nok den første her i Danmark, der begyndte at sælge helt nye møbler under betegnelsen Afsyrede bondemøbler. Jeg startede sammen med en kammerat, der havde en ødegård i Sverige. Derfra kunne man den gang hente billige bondemøbler. Vi annoncerede i Dagbladet Information, så det var de politisk progressive kunder vi fik fat i.
Det gik godt, og året efter flyttede jeg til en langt større forretning under navnet RIXEN BIXEN i Korsgade. Det gik forrygende. Tidens mode blev det, og vi var med til at sælge til diverse restauranter og værtshuse – møbler, sjove malerier og andre spektakulære genstande, såsom udstoppede giraffer, spillemaskiner, gamle grammofoner, musikinstrumenter, gamle teaterrekvisitter og meget andet.
Samtidig læste jeg på¨RUC samfundsfag og senere jura på kbh Universitet. Men hvis jeg skulle gøre studiet færdigt, så måtte jeg tage et valg. Jeg valgte at stoppe og gøre mine studier færdige.
Min gode ven Lars holbak og 2 af hans gode venner Mads Holste og en der hed Pennie købte min forretning. Som liggger til grund for deres firma " Green Square".
For at gøre en lang historie kort , så dumpede jeg til en eksamen og valgte  så at gå tilbage til at handle igen.

I 1975 flyttede forretningen til Griffentfeldtsgade i en stor hjørneforretning og senere lejede jeg flere baghuse til afsyring og snedkeri samt flere tomme forretninger. Jeg var nu også begyndt at handle med antikke støbejernsovne fra hele Skandinavien. De blev restaureret og solgt til private kunder samt en del til eksport.

I 1982 manglede firmaet igen plads og jeg flyttede til Titangade og Rådmandsgade i nogle pakhuslignende bygninger i 2 etager, som var meget velegnede med gode tilkørselsforhold og containerpakning. Her havde jeg også snedkeri med nu 5 medarbejdere. Der kom også godt gang i eksporten – blandt andet til USA, Holland,Italien.tyskland .
.I 1986 nedbrændte firmaet på grund af en kortslutning. Jeg prøvede at komme på fode i lejede bygninger i Rådmandsgade indtil Københavns Rådhus besluttede sig for om de vil genopbygge pakhuset.

Der gik nogle år inden jeg besluttede at rejse nordpå til Helsinge, hvor jeg boede privat. Her fandt jeg en stor gård ude på landet med store bygninger, som stod tomme. Her lejede jeg så de første 225 kvadratmeter og begyndte næsten forfra.

I dag har jeg ca. 1000 kvadratmeter med diverse showrooms, værksteder og kontor. Firmaet er under stadig udvikling; tiderne, moden og ændringer i kundernes smag og indretning gør, at vi må være åbne hele tiden for tidens trends.
Fra 2012 halverede jeg firmaets størrelse rent m2 mæssigt, så vi idag  selvfølgelig stadig sælger gustavianske møbler samt andre møbler m/m, men håvedparten af vores aktivitet er på restaureringsområdet i dag. Vi er en gruppe gamle håndværkere, med forskellige speciale, med enorm erfaring , som nu på vores gamle dage, løser mange forskelligartede opgaver, fra vores mange kunder. Sålænge vi bevarer glæden og helbredet, så vil jeg blive ved.